Bucaspor Logo - - Bucaspor - Bucaspor haber - Buca spor Haberleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

05/04/2025

demo-image

Bucaspor Logo -

Responsive Ads Here

 Bucaspor'un göbeğinde üzüm olan logosu ise  2010 başında değiştirilmek istendi. Ancak taraftarların tepkisi üzerine eski logoya geri dönüldü. Sonuçta hemen hemen her kulübün amblemleri çağa uygun hale getirilip değiştirildi ama kulüpçülük ruhu hiç değişmedi.

Bucaspor Logo
bucaspor-forma-logo


Bucaspor

2000_5b79b09049f73


Bucaspor'un kurulduğu dönemlerde renklerini neden sarı-lacivert olarak benimsediği merak edilen sorulardan biridir. Bu sorunun cevabı İstanbul'da yatmaktadır. 

Bucaspor'u kurmak isteyen Bucalı gençler 1928 yılında kulübü kurma kararı aldıklarında renk konusunda karar verme sırası gelir ve Bucalı gençlerin pek çoğu o dönemde Fenerbahçeli olduğu için renklerin sarı-lacivert olmasını isterler. Ancak bir kaç kişi renklerin sarı-lacivert olması için önce Fenerbahçe'den izin alınması gerektiğini söyler. Bunun üzerine Buca'nın o dönemdeki belediye reisi Muzaffer Ersezgin'e giderler ve kendisinden yardım isterler. Muzaffer Ersezgin, Bucaspor'un renklerinin sarı-lacivert olarak seçilmesinin bir mahsuru olup olmadığını soran bir mektup yazar. Fenerbahçe Kulübü'nün yöneticilerine denilerek mektup İstanbul'a gönderilir. Bir süre sonra İstanbul'dan Buca Belediyesi'ne cevap gönderilir. Mektupta, Fenerbahçe Başkanı Muvaffak Menemencioğlu sarı-lacivert renklerin Bucalı gençlerce benimsenmesinden memnuniyet duyacağını ifade etmektedir ve yeni kurulacak olan kulübe başarı dilemektedir.  

Böylece Bucalı gençler sarı-lacivert formaları yaptırır ve Buca İdman Yurdu adı altında maçlara çıkmaya başlarlar. O günden bugüne, Bucaspor 2001 ve 2007 yılları arasında formasında kırmızı rengi taşıması haricinde, aralıksız sarı-lacivert forma ile maçlara çıkar.

Bu hikaye Bucalılarca bilinen bir hikaye olsa ve duayen gazeteci Tayfur Göçmenoğlu'nun kitabında da anlatılıyor olsa da, elbette o dönemde Buca'ya henüz Balkanlar'dan gelmiş Müslüman gençlerin Fenerbahçe'yi ne kadar tanıyor oluşu ve renk için İstanbul'dan izin istenmesi hikayenin doğruluğu konusunda soru işaretleri de oluşturmuyor değil.

Kaynak : atalarimizintopraklari.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *